Home » Aaliyah Dana Haughton

Untitled

 

Aaliyah Dana Haughton
Januari 16, 1978-augustus 25, 2001
(Babymeisje, prinses van R&B, koningin van stedelijke Pop)
Geboren op maandag januari 16, 1978 stierf zaterdag 25 augustus 2001 teken Steenbok Aaliyah Dana Haughton, bekend als de essentiële kunstenaar natuurschoon. Ze was drievoudige bedreiging, zanger, acteur, producer en danser. Ze werd geboren in Brooklyn, New York, en groeide op in Detroit, Michigan. Geboren van Afro-Amerikaanse afkomst, met inheemse Amerikaanse erfenis van haar grootmoeder, was ze de tweede en jongste kind van Diane achtergrondzangeres en Michael Haughton. Op een jonge leeftijd Aaliyah werd ingeschreven in spraaklessen door haar moeder en ze zou presteren op bruiloften en liefdadigheid gebeurtenissen. Toen ze vijf jaar oud was, haar familie verhuisde naar Detroit, Michigan, waar ze samen met haar oudere broer Rashad opgroeide. Aaliyah ging naar een rooms-katholieke school en op de leeftijd van 10, ze verscheen op de televisieshow Star Search en uitgevoerd in concert samen met Gladys Knight, die ook haar tante m. Op twaalfjarige leeftijd ondertekend Aaliyah met Jive Records en haar oom Barry Hankerson’s Blackground Records. Hankerson haar introduceerde bij R. Kelly, die werd haar mentor, evenals leiden songwriter en producent van haar debuutalbum op de leeftijd van 14, die Age heette Ain’t Nothing but een nummer. Ze ook getrouwd van 1994 tot 1995 met de dezelfde mentor. Het album verkocht drie miljoen exemplaren in de Verenigde Staten en werd gecertificeerd dubbel platina door de Recording Industry Association of America (RIAA). Na geconfronteerd met beschuldigingen van een illegale huwelijk met R. Kelly, Aaliyah eindigde haar contract met Jive en contract bij Atlantic Records in 1996, werkte ze samen met platenproducenten Timberland en Missy Elliott, die hebben bijgedragen aan haar tweede studioalbum One in a Million. Het album was gecertificeerde triple platina door RIAA op 16 juni 1997 en meer dan acht miljoen wereldwijd verkocht. Ze heeft meer dan 32 miljoen albums verkocht.
Aaliyah woonden de Detroit High School voor de Schone Kunsten, waar ze studeerde drama en studeerde in1997. Haar acteercarrière begon datzelfde jaar; Ze speelde zelf in de politie drama televisieserie New YorkUndercover. Gedurende deze tijd deelgenomen Aaliyah aan de Children’s benefietconcert, eenbenefietconcert die plaatsvond in het Beacon Theatre in New York. Ze hield van Egypte en alles watbetrekking heeft op het land.
Aaliyah werd ook de woordvoerder voor Tommy Hilfiger Corporation.She op de soundtrackalbum voor deFox Animation Studios Anastasia bijgedragen, uitvoeren van een coverversie van “Journey to the Past” dieverdiend songwriters Lynn Ahrens en Stephen Flaherty een nominatie voor de Academy Award voor BestOrigineel nummer. Aaliyah verricht de song op de 1998 Academy Awards ceremonie en werd de jongstezanger uit te voeren op het evenement. Het tweede lied van de soundtrack dat ze deed was “Are You ThatSomebody?” Dit werd gekenmerkt op de Dr Doolittle film soundtrack, die Aaliyah haar eerste GrammyAwardnominatie verdiend.
In 2000 landde Aaliyah haar eerste grote filmrol in Romeo Must Die. Aaliyah starred tegenover martial artiestJet Li, spelen een paar die verliefd te midden van hun strijdende families. Het bracht in de VS 18,6 miljoen inzijn eerste weekend, ranking nummer twee op de box office. Naast acteren diende Aaliyah als uitvoerendproducent van de film soundtrack, waar ze vier nummers bijgedragen. “Try Again” haar derde soundtrackwerd uitgebracht als een single uit film; het liedje aangevuld de Billboard Hot 100, Aaliyah maken de eerstekunstenaar op top van de grafiek op basis uitsluitend van airplay; Dit leidde het liedje te zijn vrijgegeven in12′ vinyl en 7″ één. De videoclip won de Best Female Video en beste Video van een Film awards op de 2000MTV Video Music Awards. Song verdiende haar ook een Grammy Awardnominatie voor beste zangeresR&B. De soundtrack ging op om te verkopen van 1,5 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten. Na hetvoltooien van Romeo Must Die, begon Aaliyah te werken aan haar tweede film, Queen of the Damned. Zespeelde de rol van een oude vampier, koningin Akasha, waarin ze beschreef als een “manipulatieve, gek,seksueel wezen”. Ook vóór haar dood was ze gepland naar film voor het vervolgen van de Matrix als hetteken Zee ze werd vervangen door Nona Gaye (Marvin Gaye dochter). Ook was ze aan ster in de film honing,en de remake van de film SPARKLE welke Whitney Produced. Jordan Sparks eindigde de rol spelen en JessicaAlba eindigde met in de hoofdrollen in honing.
Aaliyah bracht haar gelijknamige album, Aaliyah, in juli 2001. Het album voornamelijk haar functie op decover zonder het handelsmerk worden aangebracht van haar oog bedekt en een volledige rode achtergronddie zichzelf was bedrukt in en verlichten zodat u kan haar figuur zien maar toch nog roodHet albumdebuteerde op nummer twee op de Billboard 200, verkoop van 187,000 exemplaren in zijn eerste week. Hetalbum ging dubbel platina 2.95 miljoen verkopen. Op 22jarige leeftijd werd de tweede single alneergeschoten en ze geloofde dat was worden vrijgegeven tot haar verbazing haar record label die ze gingnaar de relatie met einde adviseerde haar m

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagram

Translate »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com